Jan Rotmans over veranderingWe leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk.

-Jan Rotmans


De VeranderBende helpt organisaties voorop te komen en te blijven door de wendbaarheid te vergroten. Dit doen we vanuit een visie waarin vakmanschap, verbinding met de collectieve ambitie en er ‘samen voor’ gaan centraal staat en waarin organistieontwikkeling in kleine stappen met veel impact plaats vindt. Dit alles mogelijk gemaakt en ondersteunt door de inzet van de nieuwste technologiën, samenwerkingsconcepten en veranderinzichten.

Onze diensten

Onderstaand een overzicht van de diensten die de VeranderBende biedt om jouw organisatie altijd voorop te laten lopen. Voor meer informatie kun je uiteraard contact met ons opnemen.

veranderbende diensten

                

Herijken Collectieve Ambitie

Doen we nog steeds waar we voor gaan en staan en is er een markt voor?

Een duidelijke Collectieve Ambitie zorgt ervoor dat energie in de juiste activiteiten wordt gestopt, dat mensen weten wat hun bijdrage is en bepaalt de richting voor elke verandering. Zonder een duidelijke en gedeelde ambitie gaan veranderingen moeizaam en hebben ze niet de impact die nodig is.

De VeranderBende helpt bij het scherp krijgen van ‘de visie en drijfveren van de organisatie’, ‘het scherp krijgen van de klantbehoeften’ en geeft het inzicht of de huidige bedrijfsactiviteiten aansluiten op die klantbehoeften, visie en drijfveren.

Flexibel organiseren

Zetten we de juiste vakmensen in en werken ze op de juiste manier samen?

Het succes van een organisatie wordt in onze overtuiging bepaald door samenwerkende vakmensen binnen en buiten de organisatie. Bij nieuwe ontwikkelingen is het van cruciaal belang dat de organisatie in staat is tijdig mee te veranderen. Veranderingen op het vlak van de juiste mensen op de juiste plaats en de wijze waarop wordt samengewerkt.

De VeranderBende helpt bij het realiseren van deze flexibiliteit door:

 • Loopbaanbegeleiding en werving en selectie van de juiste talenten
 • Inrichten en ontwikkelen van zelfsturende teams
 • Inrichten van een klantgerichte organisatie
 • Inrichten van een faciliterende en verbindende HR functie

Verbonden samenwerken

Is er voldoende vertrouwen in het vakmanschap en de verbinding met de collectieve ambitie?

Voor het slagen van een flexibel ingerichte organisatie is het essentieel dat er vertrouwen is in het vakmanschap van de mensen én in hun verbinding met het collectief. Zonder dat vertrouwen worden er regels en procedures ingesteld die een schijnbare zekerheid bieden en die de wendbaarheid in de weg staan.

De VeranderBende helpt bij het realiseren van een verbonden samenwerking door:

 • Het ontwikkelen naar een dynamiek van ‘er samen voor gaan’
 • Het ontwikkelen van sterke teams
 • Het implementeren van een social enterprise omgeving
 • Het verbinden van generaties
 • Het begeleiden bij verbonden communiceren

Agile ontwikkelen

Worden veranderingen tijdig en met de benodigde impact gerealiseerd?

Wij geloven niet in lange verandertrajecten gebaseerd op dikke blauwdrukken. De wereld verandert zo snel dat je daar de tijd niet voor hebt. Wij gaan liever direct aan de slag, vanuit een duidelijke richting, de Collectieve Ambitie. 'Think big, act small' is daarbij onze aanpak. Organisatieontwikkeling wordt vormgegeven door in kleine samenhangende projecten, gebruikmakend van voortschrijdende inzicht, werkenderwijs de benodigde veranderingen tijdig te realiseren.

De VeranderBende helpt in het opzetten van een Agile ontwikkeling organisatie.

Je klant kennen

Zijn we continu op de hoogte van wat onze klanten nodig hebben?

Wendbaarheid van de organisatie vraagt goed inzicht in wat jouw klanten willen en nodig hebben. De nieuwste (internet) technologieën bieden hier veel mogelijkheden om dat inzicht te verkrijgen. Nog beter is om de producten en diensten samen met jouw klanten te ontwikkelen.

De VeranderBende helpt om meer en beter inzicht te krijgen in wat jouw klanten nodig hebben door:

 • Het organiseren van co-creatie met klanten
 • Verkrijgen van klantinzicht vanuit al uw klantcontacten.

Programma management

Worden alle veranderingen in samenhang gerealiseerd?

Jouw organisatie is ongetwijfeld bezig met vele verandertrajecten. Maar dragen ze ook allemaal bij tot de Collectieve Ambitie en versterken ze elkaar?

De VeranderBende heeft een netwerk van ervaren programmamanagers, die verschillende verandertrajecten in samenhang realiseren. Hierbij hanteren we de leidende principes van onze aanpak en zorgen we voor een optimale bijdrage aan de Collectieve Ambitie.

Tools

Welke hulpmiddelen kan je inzetten om voorop te komen en te blijven?

De VeranderBende zet de volgende hulpmiddelen in bij de transformatie naar een dynamiek van 'er samen voor gaan':

 • De TeamPortaal

De TeamPortaal biedt ondersteuning bij de ontwikkeling van zelfstandige en effectieve teams. Uitgangspunt is dat het team zelf de regie neemt van haar eigen ontwikkeling. Met het portaal brengen ze onder andere de individuele talenten in kaart, stemmen de werkverdeling af en verbeteren ze de interne en externe samenwerking. Gedrag wordt met het teamportaal herkenbaar en bespreekbaar. Voor meer informatie kijk op: deTeamportaal.

 • Harmonics

Harmonics biedt ondersteuning naar een betere samenwerking. Met Harmonics kan je intern en extern met elkaar communiceren, kennisdelen en samenwerken gebruikmakend van pc, smartphone en tablet. Harmonics wordt aangeboden als een service in de cloud (SAAS). Je kan binnen 2 weken aan de slag met een nieuw sociaal intranet.Voor meer informatie kijk op de website van ons bendelid WinkWaves.

Laten we afspreken

 1. Hoe kunnen wij u het best bereiken?
 2. Invalid Input
 3. Invalid Input
 4. Invalid Input
 5. Invalid Input

Daarom Veranderbende

Omdat veranderingen sneller, eenvoudiger en met meer impact gerealiseerd kunnen worden. De volgende principes zijn voor ons leidend:

Veranderbende @ Twitter

veranderbende
veranderbende Behoefte om "gezien te worden" in de #zorg . Het is net het echte leven. Een universele behoefte waar we met z'n allen aan kunnen bijdragen twitter.com/...
veranderbende
veranderbende Moet niet gekker worden. Naar vrouwen voetbal kijken met 3 vrouwen #NEDENG leuk hoor
Als zelfbenoemd “Nieuwe Werker“ van het eerste uur, verdiep ik me nu een klein jaar in publicaties over Het Nieuwe Werken (verder: HNW). Er wordt veel...
Op 6 september 2015 was het zover; een wens en ambitie gerealiseerd. Wat begon met het lezen van een boek een aantal jaren geleden en wat mij aanzette...
Als organisatie wil je een zo goed mogelijke indruk maken bij je (potentiele) klanten. Je wilt een uitstraling die past bij je imago. Maar minstens zo...
Ga naar boven