De wereld om ons heen verandert: we bevinden ons in een transitie van tijdperk en dit betekent een cultuur-, structuur- en gedragsverandering voor organisaties en mensen. HR heeft hierin een richtinggevende, vernieuwende en verbindende rol. Een rol als gebruiker (van digitale toepassingen en social media), change agent (begeleiden van de veranderingen) en business partner (adviesrol voor het MT over de impact op de organisatie)". Diana helpt graag om sociale innovatie op de agenda te zetten en HR in beweging te krijgen.

twitter  

HR verbeteraar en team/organisatiecoach. Grote aanhanger van het ‘agile’ gedachtengoed, oftewel het denken in termen als wendbaarheid, vertrouwen, toegevoegde waarde en menselijke maat. Mijn drijfveer is om de HR-functie - die ik zo goed ken- als facilitator van organisatievernieuwing in te zetten. Door te werken in de bovenstroom, maar vooral ook in de onderstroom. Door mee te lopen en van binnen uit mee te werken aan een wendbare organisatie waar het goed toeven is.

twitter  

De specialties van Rob: Denker in kansen en mogelijkheden, Vertaler van ideeën, wensen en ambities naar Doen en ervaren binnen de werkgebieden LoopbaanCoaching en Teamontwikkeling.

”In 1996 heb ik Raak Advies opgericht. Het op eigen wijze coachen, trainen en empoweren van mensen om te kunnen schitteren op hun werkplek, is mijn grootste drijfveer. Het ontwikkelen van verandervermogen en veranderbereidheid, het ontwikkelen van zowel mentale als fysieke fitheid nodig om invloed te pakken op je (werk)leven, is waar ik mijn kennis, ervaring en energie voor inzet. Ik ervaar steeds weer dat mensen veel meer kunnen, weten en zelf kunnen beïnvloeden dan ze beseffen en geniet van oprechte aandacht en groei bij mens en organisatie. In mijn aanpak laat ik mensen vanuit intrinsieke motivatie stappen zetten naar datgene wat zij ambiëren, kunnen en willen ontdekken en realiseren. In Raak Advies heb ik de vorm gecreëerd, om uiting te geven aan datgene wat ik ben, ambieer en belangrijk vind, in binnen- en buitenland.”

twitter 
  

Alwin Notenboom is initiatiefnemer en bendeleider bij de VeranderBende. Als vader van 3 kinderen en als projectmanager / verandermanager is hij altijd geïnteresseerd in hoe je het beste uit mensen haalt. Hij werd hierin geinspireerd door bijna 30 jaar ervaring in mensgerichte organisaties zoals BSO (Eckart Wintzen, 'het celdelingsprincipe'), The Vision Web (geïnspireerd door Ricardo Semler, 'The Semco Way') en PMtD (People Make the Difference). Deze ervaringen zijn tevens zijn inspiratiebron voor de VeranderBende. Hij heeft ervaren en gelooft er sterk in, dat als je mensen verbindt met de collectieve ambitie van de organisatie en ze de ruimte en ondersteuning geeft die ze nodig hebben, je het beste uit mensen en de organisatie haalt. Dit vraagt voor zowel management als vakmensen een andere manier van kijken naar de werkelijkheid. Alwin en de Veranderbende ondersteunen mensen en organisaties, in deze verandering naar anders denken en doen

twitter  

Janis is enthousiast en creatief. Specialisme van Janis: Vertalen van de Collectieve Ambitie van een onderneming in een visuele identiteit, waardoor op professionele en commerciele wijze het gedachtengoed ook in de communicatie wordt uitgestraald. Een uitstraling die niet alleen mooi en handig is, maar ook en bovenal echt.

twitter  facebook

De Veranderbende
Ga naar boven