De wereld om ons heen verandert: we bevinden ons in een transitie van tijdperk en dit betekent een cultuur-, structuur- en gedragsverandering voor organisaties en mensen. HR heeft hierin een richtinggevende, vernieuwende en verbindende rol. Een rol als gebruiker (van digitale toepassingen en social media), change agent (begeleiden van de veranderingen) en business partner (adviesrol voor het MT over de impact op de organisatie)". Diana helpt graag om sociale innovatie op de agenda te zetten en HR in beweging te krijgen.

twitter  

Piramides verdwijnen en wendbare organisaties ontstaan…

Piramides verdwijnen en wendbare organisaties ontstaan…

Wij bevinden ons in een paradigma shift. Verschillende influencers en trendwatchers roepen al een aantal jaren dat we ons in een transitie van tijdperk bevinden en ondertussen beginnen we de impact hiervan op organisaties steeds duidelijker te zien. Bij deze transitie van het industriële naar het digitale tijdperk veranderen piramide-organisaties naar pancake-organisaties. Althans volgens Josephine Green in haar betoog Going Beyond Hierarchy. Pancakes zijn gericht op maatwerk, decentralisatie, empowerment, distributie van complexiteit, overvloed, samenwerking en inclusiviteit. Het levert flexibele en innovatieve samenwerkingsvormen op.

Lees Meer
3265 Hits
0 reacties

Het geheim van wendbaarheid

Het geheim van wendbaarheid

Vorig jaar werd er een interessant filmpje onder mijn aandacht gebracht. Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd. Het gaat over een zwerm spreeuwen die op weg is naar het Zuiden om te overwinteren. Het is fascinerend om te zien hoe snel en wendbaar deze vogels zijn. En hoe zij het voor elkaar krijgen om één geheel te vormen terwijl zij toch met zovelen zijn. Onderzoekers vonden een drietal grondregels voor dit fenomeen. Zouden deze regels ook voor organisaties gelden? In een tijdperk waar piramidestructuren, hiërarchisch leiderschap en top-down communicatie niet meer lijken te voldoen kunnen wij wellicht iets leren van spreeuwen.

Lees Meer
1622 Hits
0 reacties
De Veranderbende
Ga naar boven