Alwin Notenboom is initiatiefnemer en bendeleider bij de VeranderBende. Als vader van 3 kinderen en als projectmanager / verandermanager is hij altijd geïnteresseerd in hoe je het beste uit mensen haalt. Hij werd hierin geinspireerd door bijna 30 jaar ervaring in mensgerichte organisaties zoals BSO (Eckart Wintzen, 'het celdelingsprincipe'), The Vision Web (geïnspireerd door Ricardo Semler, 'The Semco Way') en PMtD (People Make the Difference). Deze ervaringen zijn tevens zijn inspiratiebron voor de VeranderBende. Hij heeft ervaren en gelooft er sterk in, dat als je mensen verbindt met de collectieve ambitie van de organisatie en ze de ruimte en ondersteuning geeft die ze nodig hebben, je het beste uit mensen en de organisatie haalt. Dit vraagt voor zowel management als vakmensen een andere manier van kijken naar de werkelijkheid. Alwin en de Veranderbende ondersteunen mensen en organisaties, in deze verandering naar anders denken en doen

twitter  

VeranderBende TEDX: Een pleidooi voor minder ego en meer kwetsbaarheid

VeranderBende TEDX: Een pleidooi voor minder ego en meer kwetsbaarheid

Ik heb als bendelid onlangs een TEDX voordracht mogen houden. Een pleidooi voor minder ego en meer kwetsbaarheid in zowel persoonlijke als zakelijke omgeving. Omdat ik erin geloof dat als we met z'n allen daartoe in staat zijn, we met elkaar veel meer voor elkaar krijgen.
Ik heb 30 jaar lang mogen ervaren dat het kan. In mooie mensgerichte organisaties waar ik werkte als medewerker, manager of ondernemer. Organisaties met inspirators als Eckart Wintzen en Ricardo Semler. Deze ervaring heeft mij ook geïnspireerd om te doen wat ik nu doe met de de VeranderBende.

Lees Meer
2696 Hits
0 reacties

Kwetsbare managers, krachtige leiders

Kwetsbare managers, krachtige leiders

Uit de kast

Nog niet zo geleden was het KRO programma ‘Uit de kast” op TV te zien. Een programma waarin Arie Boomsma jonge homo's en lesbiennes volgt bij hun coming out. Een worsteling om uit te komen voor je ware identiteit.

Recente reactie op dit bericht
Gast — Janis
Mooi stuk!
dinsdag 08 maart 2016 10:02
Lees Meer
2545 Hits
1 reactie

Voorop komen, voorop blijven !!!

Voorop komen, voorop blijven !!!

Focussen en knokken

De titel zullen veel topsporters herkennen als dé uitdaging voor hun sportcarrière. In het begin ben je vooral bezig je te ontwikkelen, beter en sterker te worden, tegenslagen te verwerken, focussen en te knokken. Een zeer klein groep haalt na een vaak lange en moeilijke weg de geambieerde positie. Sommigen komen er snel omdat hun talent ver boven de anderen uitsteekt, anderen moeten het vooral hebben van hun doorzettingsvermogen. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is de ambitie om die positie te bereiken en de uitdaging om de positie te behouden.

Lees Meer
2012 Hits
0 reacties

2014: Een nieuw jaar, nieuwe kansen!

2014: Een nieuw jaar, nieuwe kansen!

Wordt 2014 het jaar waarin de “crisis” haar einde bereikt? Recente signalen wijzen hierop. Desondanks geloven velen (waaronder ikzelf) dat het nooit meer wordt zoals vroeger. Al is economische groei voor Nederland weer in zicht, groei is geen vanzelfsprekendheid voor de komende jaren en zeker niet op het niveau dat we gewend waren.

Lees Meer
1635 Hits
0 reacties

Is sociale innovatie slim?

Is sociale innovatie slim?

‘Het slimste bedrijf van Nederland’ is de organisatie die slimmer werkt door de eigen mensen als het belangrijkste kapitaal te zien en hun competenties en talenten optimaal te benutten, en die daarbij heeft gekozen voor een andere vorm van organiseren en samenwerken. Dinsdag 27 november wordt dit slimste bedrijf tijdens de Energiedag van de MKB Krachtcentrale bekendgemaakt.

Lees Meer
1632 Hits
0 reacties

Stoppen met Verstoppen

Stoppen met Verstoppen

...en doen wat jij belangrijk vindt.

De afgelopen jaren waren voor veel organisaties magere jaren, waardoor veel aandacht uitgaat naar het beheersen van kosten en managers nog meer tijd dan voorheen besteden aan het opleveren van rapportages. Maandrapportages, tweewekelijkse rapportages, weekrapportages, highlight reports, dashboards, scorecards en cockpits. Steeds meer en vaker rapporteren, zodat je baas nog meer inzicht krijgt in hoe jij en jouw mensen hun werk doen. Na honderd jaar nog steeds Taylorisme en Scientific Management ten top.

Lees Meer
1567 Hits
0 reacties

Samen Succesvol Ondernemen

Samen Succesvol Ondernemen

Zoals ik in een eerdere blog al vermeldde: voor mij gaat Het Nieuwe Werken over mensen in hun kracht krijgen. Wat kan je doen als organisatie om mensen het beste uit zichzelf te laten halen en daarmee het beste uit je organisatie? Velen zullen hierbij wellicht denken aan alle middelen die in relatie tot Het Nieuwe Werken continu de boventoon voeren. Daar gaan we in mijn stellige overtuiging de strijd niet mee winnen.

Lees Meer
1577 Hits
0 reacties

Ik ben een beetje in de war!

Ik ben een beetje in de war!

In mijn blog ‘Niet lullen, maar poetsen’ van vorig jaar schreef ik dat er indertijd vooral veel werd gepraat over Het Nieuwe Werken, maar dat het eigenlijk niet zo veel verandering teweegbracht op de werkvloer. Terwijl het HNW toch over werken gaat en niet over praten daarover.

Lees Meer
1525 Hits
0 reacties

“Niet lullen maar poetsen!”

“Niet lullen maar poetsen!”

Als zelfbenoemd “Nieuwe Werker“ van het eerste uur, verdiep ik me nu een klein jaar in publicaties over Het Nieuwe Werken (verder: HNW). Er wordt veel over geschreven, zowel op het Web als in andere media. Maar wordt er nu ook meer “nieuw” gewerkt? En werk jij als manager / directeur nu ook anders?

Recente reacties op dit bericht
Gast — Leo van de Pieterman
Ha! Het nieuwe werken blijft dus gewoon 90% transpiratie en 10% inspiratie! Zoals met alles, je moet het wel willen en kunnen. Zo ... Lees verder
zondag 22 maart 2015 09:26
Gast — Personeelsman
Even terug naar de essentie en dat inspireert!
zondag 22 maart 2015 09:27
Gast — Ineke Schaake
Ik ben het helemaal met je eens Alwin! En als je die nieuwe middelen beschikbaar stelt dan moeten de mensen er nog mee leren omgaa... Lees verder
zondag 22 maart 2015 09:28
Lees Meer
1736 Hits
3 reacties
De Veranderbende
Ga naar boven